Stergerea memoriei la inceput de an – Tragedii 2023

Posted by

Stergerea memoriei la inceput de an

Tragedii 2023

 

A începutul 2024 și pare că deja tot ce a fost în trecut trebuie uitat, dăm un full reset și o luăm de la capăt cu fix aceleași prostii.

Este însă normală această gândire?

Părerea mea este că nu, nu trebuie să uităm trecutul, trebuie să ne amintim și să încercăm să învățăm din greșeli pentru a putea schimba ceva în bine.

Din păcate societatea vrea fix asta de la noi în momentul de față, că dacă stăm să ne aducem aminte de trecut observăm toate mizeriile care se tot întâmplă și sunt băgate mereu sub preș pentru a nu ajunge populația la momentul în care să spună “Ajunge!”.

Deși sunt evenimente triste, vreau să amintesc câteva dintre ele, asta pentru că, din păcate, presa uită imediat de subiecte când nu se mai obține ratingul dorit sau când supără oameni care cotizează către redacții.

 1. Crevedia – Un munte de nereguli și de nesimțire care a dus la o tragedie în care oameni au murit, au fost răniți grav sau în cel mai “fericit” caz, și-au pierdut munca de o viață și au rămas pe drumuri. Încă nu este nimic rezolvat acolo dar nu văd pe nimeni să mai aducă în atenție ceva legat de subiect.

Au durat controalele de formă și declarațiile vreo săptămână după care a început îngroparea subiectului și uitarea. Cum reușesc oare să treacă peste faptul că la câteva zile după o tragedie primarul de la Crevedia avea ca subiect important să își mai dea niște bani că doar e un primar performant și să cedeze un teren unui neam al consilierului personal.

Cum trecem peste faptul că cei ce dețin aceste afaceri ilegale au legături directe cu politicul și se inchid ochii pentru ei.

Și mai ales, cum și DE CE? au tăcut și este o tăcere în continuare din partea ISU mai ales, pe lângă restul de autorități implicate, cum nu se face nimic și nu se spune nimic de faptul că unele legi sunt făcute prost, majoritatea controalelor sunt de formă și se ignoră complet orice formă de pericol pe care o reprezintă acești factori, ca drept dovadă ultimul eveniment de la Ferma Dacilor.

 

 1. Tragedia de la 2Mai – Câteva săptămâni în care presa și populația și-au îndreptat atenția către un eveniment în care s-a dovedit din nou cum Corupția Ucide, în acea perioadă nu au funcționat nici toate încercările de mușamalizare si de “spălare” publică a criminalului, DA, CRIMINAL – asta este, nu cum se încearcă acum cu “un tânăr/copil care a făcut o mică greșeală și nu trebuie să îi răpească tinerețea printr-o condamnare”,

Deja este o aberație că durează atât de mult un proces destul de clar în care trebuia deja să fie condamnat de mult respectivul, de la 10 ani în sus fără vreo posibilitate de eliberare condiționată și deschisă o anchetă separată pentru restul de vinovați (părinții acestuia, polițiștii care au greșit atunci dar și cei ce au tot încercat să mușamalizeze, etc).

Nu o să le redea viața acelor tineri și nici nu îi scapă de trauma părinți și apropiați, dar este o formă minimă de justiție măcar, nu mizeria prin care acum se încearcă găsirea motivelor în a-i da o pedeapsă cât mai mică, preferabil chiar cu suspendare prin portițe de genul “mortul e de vina” că și acei tineri zic ei că au fost parțial vinovați că mergeau pe acolo, că trebuiau să fie pe sensul opus, cât de jegos să fii ca să te legi de asemenea motive?

 

 1. Azilele groazei – Alta tragedie de scurtă durată în memoria majorității. Am fost toți martori la descoperirea a multor azile care doar furau bani de la stat și de la apropiați chiar în unele cazuri în timp ce ofereau condiții inumane și beneficiarii erau tratați în cel mai rău mod posibil, moartea deja părea o scăpare foarte frumoasă pentru mulți dintre ei. Se mai aude ceva acum după câteva azile închise sau amendate și altele care au răsărit după în același mod?

Astea sunt 3 tragedii peste care nu pot să înțeleg cum se trece atât de ușor și cum sunt atât de repede aruncate în uitare când vedem că absolut nimic nu a fost făcut pentru a scădea măcar șansele să se repete astfel de situații, măsuri care au ținut 2-3 săptămâni după care au revenit la aceleași obiceiuri ca înainte.

 

Alte câteva mențiuni pe scurt:

 

 • Greva profesorilor
 • Mai multe pensii speciale
 • Femeia ucisă de câini în capitală (și alte atacuri chiar în aceeași zonă)
 • Falimentul Euroins
 • Lupta “pierdută” cu drogurile

 

Ce au toate aceste tragedii și evenimente în comun?

 1. Oameni de la PSD-PNL-UDMR în pozițiile de decizie dar și membri sau rude ale acestora care patronau toate „afacerile” unde au avut loc acestea.
 2. Mușamalizarea foarte rapidă în presă a tuturor evenimentelor, cum au avut prima ocazie să apară ceva nou pe care să poată face rating și să uite lumea au profitat și nu au mai adus în discuție decât dacă era ceva care să spele cumva imaginea celor implicați. Exemple: Articole în care încearcă să-l scuze pe criminalul de la 2Mai sau unde încearcă să o portretizeze pe Firea ca o mare salvatoare când a fost și este în continuare direct implicată în foarte multe afaceri de genul azilelor.
 3. Complicitatea societății care le permite să facă toate aceste lucruri fără să fie trași în vreun fel la răspundere și chiar îi face să fie și mai siguri pe ei că orice ar face lumea tot îi votează și ei își pot vedea în continuare de afacerile lor chiar mai la vedere, că oricum populația uită foarte repede dacă le aruncă un alt circ sau niște artificii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!