Protestele din Romania si fentele politice

Posted by

Protestele din România

și “fentele” politice

 

 

A început 2024 cu noi proteste în România, cel mai “mare” fiind cel al fermierilor și al transportatorilor. Ideal este însă să ne alăturăm și să ajutăm cât mai mulți, astfel încât aceste proteste să nu mai fie îngropate atât de repede și ușor cum au fost cele din trecut.

Sper să nu plece pe fentă, cum au fost păcăliți profesorii anul trecut, care au renunțat la proteste pentru niște promisiuni care, pe lângă faptul că oricum erau deja sub ceea ce se ceruse, nici măcar nu s-au mai realizat.

Frumos este că totuși majoritatea televiziunilor oferă foarte puține detalii asupra realității din mijlocul acestor proteste și preferă să încarce programul de emisie cu tot felul de informații inutile încât să nu pară că a luat atâta amploare toată situația. Sau preiau doar informații care îi fac pe protestatari să pară exagerați și agresivi.

Bineînțeles că susțin că protestele trebuie să fie pașnice, însă trebuie să arate determinare și să conțină ceea ce a lipsit în mod clar la restul de proteste: Ambiție – să nu se mai renunțe atât de ușor; Claritate – să fie niște cerințe clare și care să ajute cu adevărat domeniile pentru care sunt cerute, nu doar niște demisii, cum au fost în alte cazuri, sau să se mulțumească cu niște “ajutoare” pe termen scurt care să devină insuficiente foarte rapid; Unitate – să nu se mai creeze “bisericuțe” cu cerințe diferite sau să nu se mai plece pe fente de genul “Acum fac fermierii, lasă că facem și noi protest peste 2 săptămâni ca să fim auziți”.

Cred că este mult mai bine să lucrăm împreună și este mai de impact un singur protest cu sute de mii de persoane implicate decât 20 de proteste mai mici.
De asemenea, consider că este o mare greșeală la multe proteste faptul că participanții sunt dispuși să lase de foarte multe ori persoanele greșite să-i reprezinte și să negocieze în numele lor.

Apar foarte des situații în care cei ce negociază sunt foști membri de partide sau apropiați ai acestora, care sunt ușor de “mulțumit”, iar rolul lor real este să pretindă în fața protestatarilor că le susțin cerințele și între timp să-i convingă că totuși este mai bine să accepte variantele propuse de guvern, că o să fie bine și așa, că oricum nu au de unde să ofere mai mult.

Asta văd că devine rapid situația și cu acest protest, unde devin principali negociatori foști membri PSD și PNL.
Mai avem marea problemă că partidele extremiste încearcă să se cațere pe toate protestele și să acapareze votanți mai “naivi”, care chiar cred că aceștia sunt interesați de soarta celor implicați și să dea bine în fața simpatizanților actuali, care devin și mai fanatici, crezând că personaje precum Simion sau Sosoacă sunt “salvatorii” pe care îi așteaptă țara.

Când realitatea este că, de la apariția lor în politică, nu au făcut absolut nimic constructiv și au crescut doar din circ ieftin și o simulare a interesului atunci când apărea orice situație ce aducea populația la un nivel emoțional mai vulnerabil. Concret, sunt vulturi care se hrănesc pe spatele tragediilor sau a protestelor.
Am apreciat faptul că mulți dintre participanți nu au căzut în capcană și au refuzat orice tip de asociere cu extremiștii. Asta arată că totuși sunt mulți care au început să înțeleagă cum funcționează aceste personaje.
Nu uitați – Corupția ucide! – Trebuie să luptăm împreună pentru a oferi un viitor mai bun copiilor noștri și generațiilor ce urmează, nu să le lăsăm o ruină după ce termină de furat cei ce au avut puterea din ’90 până acum și când nu mai au ce, își iau frumos jucăriile și pleacă frumos pe diverse insule, după ce au furat suficient încât să-și asigure un trai excentric pentru ei și încă cel puțin 3 generații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!