Promovăm Cultura prin desființare

Posted by

Promovăm Cultura prin desființare

 

„Promovăm Cultura prin desființare și distrugere” – Asta ar putea lejer să fie noul slogan al Ministerului Culturii condus de extraordinara Raluca Turcan, o adevărată susținătoare și admiratoare a adevăratei culturi care, în percepția dânsei, înseamnă „artiștii” care sunt abonați la evenimentele organizate de partide/primării și cam atât.

Sincer cred că în ultima săptămână liderii coaliției „DR” = PSD + PNL + UDMR din umbră (DR = Distrugerea României) au avut niște discuții foarte intense la un pahar de vorbă, că tot vin sărbătorile și printre altele au ajuns la ceva de genul:

„-Ma ce le place cetățenilor care nu ne votează pe noi că poate scoatem niște bani de acolo să mai acoperim din gaura făcută că vin cu furcile după noi când or să-și dea seama?”

„-Pai, educația și cultura, că altfel ar fi mai ușor de păcălit.”

„-Pai atunci hai să tăiem tot ce putem de acolo, oricum nu ne votează, ce rost are să îi mulțumim…”

Și după acest dialog de mare angajament au început să caute soluții și să le pună în aplicare cât mai repede posibil, că fiind perioada de sărbători se gândesc că țara este prea ocupată să observe mizeria pe care o fac ei înainte să o bage cât de cât sub preș.

1. Bineînțeles că au dat țeapă profesorilor cu creșterile salariale promise.

2. Alocăm buget pentru educație? Hai fiți serioși, avem de cumpărat avioane și tancuri care or să ajungă în țară când deja restul lumii civilizate oricum are echipamente cu 3 generații peste și nu avem cine să le folosească având în vedere că majoritatea gradatilor ar fugi primii din calea unui conflict.

3. Desființăm ansambluri, coruri și orice altceva mai este posibil unde chiar sunt oameni care înțeleg și susțin ce înseamnă cu adevărat cultura, în schimb unim frumos diversele instituții de cultură și păstrăm doar oamenii de partid care aduc fix 0 +valoare la nivel cultural și mănâncă bani degeaba fără să știe pentru ce măcar.

Astea au fost doar 3 exemple rapide și la îndemână din ultimele câteva zile, dacă ne uităm la anul 2023 per total sigur găsim foarte multe dar să rămânem doar la cele recente.

Exemplu concret, un consilier de mare angajament din partea PSD Craiova a decis total din considerația lui pentru bunăstarea și conservarea banului public să propună DESFIINȚAREA „Compartimentului Cor”, mai exact Corala Academică a Filarmonicii Oltenia și comasarea Teatrului Colibri – Casa de Cultură Traian Demetrescu și Ansamblul Folcloric Maria Tanase.

În cazul Filarmonicii Oltenia a fost propusă bineînțeles și desființarea posturilor vacante din organigramă, care nu ar fi un lucru rău dacă nu ar fi făcut tocmai pentru a lăsa posibilitatea de a face ceva foarte rău după.

Din ceea ce știu în momentul de față Filarmonica nu poate fi „comasată” cu alte instituții pentru că depășește numărul de membri/angajați în unitate încât să se încadreze, însă prin desființarea acelor posturi + desființarea Coralei + câteva concedieri a oamenilor care nu sunt de la partidul care trebuie ar putea să se încadreze.

Și toate aceste decizii ar fi lăsate în pixul managerilor unităților respective care împuterniciți în mod direct de primărie ar avea dreptul să facă orice modificare și cum aceștia bineînțeles că sunt foarte competenți că doar deasta au fost numiți de partid, pardon, prin concurs serios cu siguranță or să ia deciziile cu gândul la binele instituțiilor și al cetățenilor și nu cum le este dictat pentru a se realiza o anulare a oricărei urme de cultură și la folosirea acestor instituții strict ca posturi de luat bani degeaba pentru acei fericiți care nu prind ceva mai sus dar totuși sunt loiali „puterii”, de parcă nu au deja atât de multe alte instituții de acest gen…

În concluzie, dacă o să continuăm să dormim și să ne intereseze doar de persoana proprie și o să ignorăm ce se întâmplă în jur o să ajungem în punctul în care efectiv nu o să mai avem ce să schimbăm că deja au furat tot și prin bătaia de joc continuă la adresa culturii și a educației o să fie cam greu să vină generații mai capabile care să realizeze ceva pentru că din păcate ajungem în situația în care o să avem maxim 5% vârfuri care pleacă majoritar în străinătate pentru a realiza ceva și a asigura un viitor bun copiilor lor, iar restul o să devină din cetățeni doar „supraviețuitori” în această țară, pentru că o să ne luptăm pentru supraviețuire la modul serios dacă lăsăm să continue așa distrugerea acestei țări.

„Nefericirea oamenilor vine din ușurința cu care se lasă păcăliți.” Tudor Arghezi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!